Nové

Magic Hydro Protein DH32 – 1000 g, hořká čokoláda

949 

Extrémně rychlé uvolňování a nejvyšší využitelnost bílkovin.

Dostupnost: 200 skladem

Cena dopravy:

Porovnat
Katalogové číslo: z9343_c31679 Kategorie: ,

Popis

Text, do kterého jste se právě začetli, popisuje Rolls-Royce mezi proteinovými suplementy. Jeho popis je dlouhý – ale on dlouhý být musí, protože vyjádřit, v čem všem je tento protein jiný než ostatní proteinové suplementy, by v krátkém textu nešlo. Věnujete-li ale jeho čtení pár minut svého času, uvidíte, jak výjimečný produkt před sebou právě máte.

Když rychlost rozhoduje

Nejčastěji používané proteinové suplementy jsou tvořeny syrovátkovým koncentrátem, který se v lidském těle zpracovává v rozmezí přibližně jedné až tří hodin po požití a zásobuje tak svaly aminokyselinami v intervalu vyšších desítek minut. To je sice v mnoha případech dostačující (a někdy i žádané), jsou ale situace, kdy je tato rychlost nedostatečná – primárně bezprostředně po tréninku, kdy tělo potřebuje rychle dostupné aminokyseliny prakticky ihned, ale třeba i ráno po probuzení po celonočním hladovění. A právě to jsou chvíle, kdy nejnáročnější uživatelé především z řad profesionálních sportovců sahají po syrovátkových hydrolyzovaných proteinech, tzn. proteinech, které jsou naštěpené (dalo by se říci „předtrávené“) a díky velmi vysokému obsahu krátkých peptidů představují pro tělo prakticky okamžitě využitelný zdroj aminokyselin.

Obecně platí, že čím vyšší je stupeň hydrolýzy, tím větší je podíl peptidů s nízkou molekulární hmotností a tím rychlejší a účinnější je vstřebatelnost. Je to ale „něco za něco“, protože čím vyšší stupeň hydrolýzy protein má, tím více má i hořkou chuť. V současnosti umožňují nejvyspělejší komerčně dostupné technologické procesy dosáhnout stupně hydrolýzy okolo 32 (reálně v rozmezí 30-34) a právě tuto surovinu – nejlepší možnou – obsahuje Magic Hydro Protein DH32. V ní je více než 80 % bílkovin tvořeno krátkými peptidy s molekulární hmotností pod 1000 Daltonů!

Takto zpracovaná bílkovina je pro tělo prakticky absolutně využitelná, tzn. organismus z ní využije nejvyšší možný podíl, a to navíc řádově v jednotkách minut. A to je to, co svalové buňky bezprostředně po náročném tréninku potřebují! Každá 25gramová dávka obsahuje 20 gramů aminokyselin připravených k okamžitému transportu do svalových buněk. Navíc se jedná o aminokyseliny s dokonalým spektrem – skoro 50 % tvoří esenciální aminokyseliny EAA, skoro 25 % tvoří aminokyseliny s rozvětveným řetězcem BCAA! Magic Hydro Protein DH32 tak představuje nejúčinnější a také nejrychlejší zásobárnu aminokyselin pro lepší regeneraci, svalový růst i tréninkové pokroky.

[tip] Pokud preferujete nižší stupeň hydrolýzy, zato méně hořkou chuť, zvolte syrovátkový hydrolyzát s nižším stupněm hydrolýzy Hydro Whey Protein.

Nejkvalitnější značková surovina

Jedinou proteinovou složkou v Magic Hydro Protein DH32 je drahý značkový enzymaticky štěpený syrovátkový proteinový koncentrát Optipep® s nejvyšším možným stupněm hydrolýzy DH32, který splňuje nejnáročnější možné standardy jakosti a vyznačuje se stravitelností v rozmezí 98-100 %.

  • Molekulární hmotnostní profil bílkoviny udává rozložení velikostí peptidů v dané bílkovině, čím nižší molekulární hmotnost, tím menší a rychleji vstřebatelné peptidy. Magic Hydro Protein DH32 má průměrnou molekulární hmotnost pouhých 1569 Daltonů! Pro porovnání, nejběžnější proteinové suplementy mají jako proteinovou surovinu syrovátkový koncentrát, který má průměrnou molekulární hmotnost 16000-20000 Daltonů!

    Molekulární hmotnostní profil Magic Hydro Protein DH32:
    – více než 10000 Daltonů – 4 %
    – 5000 – 10000 Daltonů – 1 %
    – 2000 – 5000 Daltonů – 4 %
    – 1000 – 2000 Daltonů – 9 %
    – 1000 – 2000 Daltonů – 17 %
    – méně než 500 Daltonů – 65 %

  • Hodnota parametru DIAAS atakuje hranici 120 %. DIAAS (Digestible Indispensable Amino Acid Score) je moderní metoda hodnocení kvality bílkovin, která zohledňuje stravitelnost jednotlivých esenciálních aminokyselin v dolní části tenkého střeva. Na rozdíl od starších metod (PDCAAS, PER, BV) poskytuje přesnější informace o tom, jak efektivně tělo využije bílkoviny z dané potraviny. Čím vyšší je DIAAS, tím kvalitnější a plnohodnotnější je zdroj bílkovin pro lidský organismus.
  • Pro úplnost doplňme, že enzymaticky štěpený hydrolyzovaný syrovátkový proteinový koncentrát obsahuje ve 100 gramech i přibližně 450 mg vápníku, 1400 mg draslíku, 60 mg hořčíku a 650 mg fosforu.
  • Magic Hydro Protein DH32 má ještě jeden milý bonus navíc, neobsahuje žádné emulgátory. Proteinové suplementy zpravidla obsahují drobný přídavek buď slunečnicového, nebo sójového lecitinu, které pomáhají snadné rozpustnosti. Zde použitý enzymaticky štěpený syrovátkový proteinový koncentrát ale tyto přídatné látky neobsahuje – a i tak je díky způsobu zpracování rychle a snadno rozpustný!

„Drobnosti“, které je dobré vědět

  • Určitě jste někdy mezi proteinovými suplementy narazili i na hydrolyzované hovězí proteiny. Jsou-li i ty hydrolyzované, jsou stejně kvalitní jako hydrolyzované proteiny syrovátkové? Nejsou, a to ani vzdáleně! Zdrojovou surovinou pro hydrolyzované hovězí proteiny bývá zpravidla hovězí kůže, šlachy, kosti a buď minimálně, nebo zcela vůbec samotné maso. A i když jsou takové proteiny hydrolyzované a obsahují tedy vysoký podíl krátkých peptidů, mají často velmi nízkou biologickou hodnotu, protože nemají kompletní spektrum esenciálních aminokyselin. Hydrolyzované hovězí proteiny obsahují většinou vysoký podíl aminokyselin glycinu, prolinu a hydroxyprolinu, které jsou zásadní pro stavbu pojivových tkání, šlach, chrupavek a kůže – ale ne pro svalový růst. Obsahují totiž velmi málo (prakticky vůbec) esenciální aminokyseliny tryptofan, mají také velmi málo methioninu a dále i nízký podíl BCAA a lysinu. Proto je jejich hodnota parametru DIAAS tak nízká (cca 15 %) a proto mají tak nízkou využitenost pro syntézu svalových bílkovin (MPS). S hydrolyzovaným syrovátkovým proteinem tak nesnesou porovnání!
  • Též jste možná narazili na hydrolyzované syrovátkové proteiny, které ale neměly uvedeny stupeň hydrolýzy. V daný okamžik automaticky předpokládejte, že se jedná o stupeň DH5 nebo nižší. Takové proteiny jsou pro tělo velmi snadno a rychle využitelné, protože mají část proteinů ve formě peptidů a jsou tedy rychleji vstřebatelné než nehydrolyzované proteiny, ale podíl krátkých peptidů (pod 1000 Daltonů) mohou mít v nejlepších případech „jen“ okolo 25 %. I to pro ně znamená velkou výhodu v porovnání s nehydrolyzovanými proteiny (protože mají průměrnou molekulární hmotnost cca dvakrát nižší), ale hydrolyzát DH32 je v tomto ohledu výrazně napřed. Na druhou stranu hydrolyzáty DH5 nechutnají tolik hořce, a proto jsou pro mnoho uživatelů vítanou alternativou.

Hořká chuť, kterou profesionálové milují

Sportovci, kteří hydrolyzovaný protein s nejvyšším stupněm hydrolýzy znají, jeho chuť milují. Sportovci, kteří o něm nic nevědí, jsou ale chutí zpravidla zaskočeni. Je totiž hořká. A musí být hořká, protože pokud by nebyla, nejednalo by se o kvalitní hydrolyzát s nejvyšším stupněm hydrolýzy. Ale přesně tohle na něm profesionální sportovci mají rádi, hrubou hořkou chuť jako drobný důkaz té nejvyšší míry naštěpení. Proto nenajdete na trhu tyto proteiny s vanilkovou příchutí nebo v ovocných variantách, jejich míra hořkosti takové ochucení prostě neumožňuje. Mimochodem, pokud syrovátkový hydrolyzát s vanilkovou nebo ovocnou příchutí najdete, berte to jako důkaz, že nemá stupeň hydrolýzy DH32. Nejkvalitnější hydrolyzáty se totiž vyskytují prakticky výhradně v čokoládové příchuti. Magic Hydro Protein DH32 ale i v tomto ohledu vyniká, a to hned dvakrát!

  • Čokoládová příchuť totiž obsahuje drahé nealkalizované (!) bio certifikované kakao z nepražených kakaových bobů ze západní Afriky, které má zachovány důležité antioxidanty a je aromaticky bohatší a chuťově komplexnější než levné (a výrazně rozšířenější) alkalizované verze.
  • Navíc jsme vytvořili i unikátní příchuť ledové kávy, opravdově hořké a přitom skvěle vyladěné. Máte-li kávu rádi, tahle příchuť je přesně pro Vás!

Zajímavost navíc

  • Víte, proč na proteiny nepoužíváme klasické plastové dózy jako většina jiných výrobců? Protože myslíme na ekologii! Nejběžnější dózy se vyrábějí většinou v Německu či Švýcarsku a i kvůli jejich velkému objemu je jejich doprava významnou ekologickou zátěží. Porovnejte sami: plně naložený kamión pobere jen cca 13000 prázdných dóz. Stejný počet sáčků však zabere jen několik středně velkých krabic! Navíc sáčkový obal obsahuje zhruba 10krát méně plastů než klasická plastová dóza. Menší objem na přepravu a méně plastů = zdravější životní prostředí pro nás pro všechny.

Doporučené dávkování:

  • velikost dávky (nejčastěji 25 g) i počet denních dávek (nejčastěji 1 až 2) zvolte dle individuální potřeby bílkovin
  • použití je nejlepší bezprostředně po skončení tréninku, možné je ale např. i ráno ihned po probuzení
  • základní velikost dávky je 25 g (tj. cca 1 vrchovatá odměrka), lze použít i dávku zvýšenou na 30 g (tj. cca 1,5 odměrky) či jinak individuálně upravenou
  • dávku produktu rozmíchejte v chladné vodě (podle individuální chuti zvolte ředění ve 150-250 ml)
  • na přípravu nepoužívejte mléko (výrazně byste tím prodloužili dobu vstřebávání)
  • pro rozmíchání použijte šejkr
  • vypijte nejlépe bezprostředně po namíchání

Balení obsahuje odměrku. Ta obsahuje cca 20 g produktu. Hmotnost obsahu odměrky je orientační, může se lišit podle aktuální míry načechranosti produktu, stejně tak podle způsobu nabírání. Při prvním použití doporučujeme Vámi nabraný obsah převážit.

Důležité upozornění:

Magic Hydro Protein DH32 má nejvyšší možný stupeň hydrolýzy, úměrně tomu je chuťově velmi hořký. Jedná se o nezbytnou a zcela logickou vlastnost vysoce naštěpeného proteinu. Díky této míře naštěpení se protein extrémně rychle tráví, proto způsobuje pocit nasycení jen po velmi krátkou dobu.

Tabulka nutričních hodnot:

hořká čokoláda    
100 g 25 g 30 g
energetická hodnota 1554 kJ/371 kcal 389 kJ/93 kcal 466 kJ/111 kcal
bílkoviny 70 g 18 g 21 g
sacharidy 4 g 1 g 1,2 g
– z toho cukry 2 g 0,5 g 0,6 g
tuky 8 g 2 g 2,4 g
– z toho nenas. mastné kyseliny 0,7 g 0,2 g 0,2 g
sůl 0,2 g 0,05 g 0,06 g
ledová káva    
100 g 25 g 30 g
energetická hodnota 1673 kJ/400 kcal 418 kJ/100 kcal 502 kJ/120 kcal
bílkoviny 76 g 19 g 23 g
sacharidy 5 g 1,3 g 1,5 g
– z toho cukry 2,5 g 0,6 g 0,8 g
tuky 8 g 2 g 2,4 g
– z toho nenas. mastné kyseliny 0,7 g 0,2 g 0,2 g
sůl 0,2 g 0,05 g 0,06 g

Orientační průměrný obsah aminokyselin:

100 g   25 g   30 g  
hořká čoko káva hořká čoko káva hořká čoko káva
L-valin 4396 mg 4773 mg 1099 mg 1193 mg 1319 mg 1432 mg
L-isoleucin 4354 mg 4727 mg 1089 mg 1182 mg 1306 mg 1418 mg
L-leucin 8078 mg 8770 mg 2020 mg 2193 mg 2423 mg 2631 mg
L-lysin 6902 mg 7494 mg 1726 mg 1873 mg 2071 mg 2248 mg
L-methionin 1393 mg 1512 mg 348 mg 378 mg 418 mg 454 mg
L-tryptofan 1078 mg 1170 mg 270 mg 293 mg 323 mg 351 mg
L-threonin 5565 mg 6042 mg 1391 mg 1511 mg 1670 mg 1813 mg
L-fenylalanin 2471 mg 2683 mg 618 mg 671 mg 741 mg 805 mg
L-alanin 3682 mg 3998 mg 921 mg 999 mg 1105 mg 1199 mg
kyselina asparagová 8211 mg 8915 mg 2053 mg 2229 mg 2463 mg 2674 mg
kyselina glutamová 13146 mg 14273 mg 3287 mg 3568 mg 3944 mg 4282 mg
L-histidin 1393 mg 1512 mg 348 mg 378 mg 418 mg 454 mg
L-prolin 4354 mg 4727 mg 1089 mg 1182 mg 1306 mg 1418 mg
L-tyrosin 2331 mg 2531 mg 583 mg 633 mg 699 mg 759 mg
L-arginin 2065 mg 2242 mg 516 mg 561 mg 620 mg 673 mg
L-cystein 1841 mg 1999 mg 460 mg 500 mg 552 mg 600 mg
glycin 1435 mg 1558 mg 359 mg 390 mg 431 mg 467 mg
L-serin 4081 mg 4431 mg 1020 mg 1108 mg 1224 mg 1329 mg
celkem aminokyselin 76776 mg 83357 mg 19194 mg 20839 mg 23033 mg 25007 mg
– z toho EAA 34237 mg 37172 mg 8559 mg 9293 mg 10271 mg 11151 mg
– z toho BCAA 16828 mg 18270 mg 4207 mg 4568 mg 5048 mg 5481 mg

Složení:

Hořká čokoláda

  • enzymaticky naštěpený hydrolyzovaný syrovátkový proteinový koncentrát s nejvyšším stupněm hydrolýzy DH32*, nealkalizované bio kakao z nepražených kakaových bobů, čokoládové aroma, sladidlo sukralóza

Ledová káva

  • enzymaticky naštěpený hydrolyzovaný syrovátkový proteinový koncentrát s nejvyšším stupněm hydrolýzy DH32*, kávové aroma, barvivo karamel, sladidlo sukralóza

* Obsah bílkovinných frakcí: beta-laktoglobulin 4 %, alfa-laktalbumin 9 %, imunoglobulin 1 %, bovinní sérový albumin 4 %, bílkovinné frakce syrovátky s molekulární hmotností < 1000 Da 82 % (bílkovinné frakce syrovátky s molekulární hmotností 500 až 1000 Da 17 %, bílkovinné frakce syrovátky s molekulární hmotností < 500 Da 65 %), průměrná molekulární hmotnost 1569 Da.

Upozornění:

Doplněk stravy se sladidlem. Neobsahuje látky dopingového charakteru. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Výrobek není náhradou pestré stravy. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě jakýchkoli obtíží po užití přípravku přerušte jeho užívání. Skladujte a uchovávejte v suchu, chraňte před teplem, mrazem a přímým slunečním zářením. Po otevření vždy pečlivě uzavírejte a spotřebujte do 6 měsíců.